Regionala skyddsombud

Inom AcadeMedia finns idag tre regionala skyddsombud utsedda av Lärarförbundet. Alla tre har samma mandat inom hela koncernen, men verkar i huvudsak inom var sitt geografiskt område med utgångspunkt från deras respektive hemort.

De har samma uppgifter som övriga skyddsombud och företräder normalt de arbetstagare som är medlemmar i det regionala skyddsombudets fackliga organisation på arbetsplatser där det saknas lokala skyddsombud.

De regionala skyddsombuden har även rätt att företräda arbetstagarna på arbetsställen där det finns lokala skyddsombud. Det som krävs för att det regionala skyddsombudet ska ha befogenhet är att det finns minst en medlem i regionala skyddsombudets fackliga organisation på arbetsstället.

Ibland kan det vara en fördel att de lokala skyddsombuden tar hjälp av ett skyddsombud som inte är anställd på arbetsstället, till exempel när krav på arbetsmiljöförbättringar framförs till arbetsgivaren. I dessa fall och i andra är det dock alltid huvudskyddsombudet, om ett sådant finns, som företräder övriga skyddsombud utåt.

Gemensam mailadress är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anders Lövgren (Mitt)
Vretahagsvägen 4A, 633 69 Skogstorp
Tel: 0725451093 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Anders Edström (Syd)
Flygelvägen 93, 224 72 Lund
Tel: 0730200732 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Kjell Andersson (Norr)
Hjältan 335, 840 13 Torpshammar
Tel: 0702886963 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.